Banca Românească reduce dobânzile la depozitele în lei şi valute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca Românească reduce dobânzile la depozitele în lei şi valute
Banca Românească reduce dobânzile la depozitele în lei şi valute

Banca Românească va reduce de mâine dobânzile la depozitele la termen în lei, euro, dolari, lire sterline şi franci elveţieni. Dobânzile anuale ale economiilor în lei scad la 11,25%, iar cele în euro, la 4,75% pe an, în funcţie de perioada de maturitate.

Potrivit băncii, la depozitele în dolari dobânda va varia între 2,25% şi 3% pe an, iar la economiile în lire sterline, dobânda va ajunge la 3%. În ceea ce priveşte depozitele în franci elveţieni, acestea vor avea o dobândă anuală de până la 1,50%, în funcţie de scadenţă.

Au fost ajustate şi dobânzile oferite la depozitele la termen în lei şi euro, cu plata lunară. În acest caz, cea mai mare dobândă la lei este de 9,75% pe an, respectiv 3,75% pe an, la euro, potrivit băncii.

În acelaşi timp, dobânzile aferente Contului Flexibil în lei, euro şi dolari nu au suferit nicio modificare.

"În ultima perioadă, banca şi-a ajustat dobânzile atât la credite, cât şi la depozite la noile condiţii ale pieţei", au declarat reprezentanţii bancii.

Noile valori aferente depozitului cu plata la scadenţă sunt valabile atât pentru populaţie, cât şi pentru firme, diferenţa constând în valoarea sumei minime necesare pentru constituirea depozitului cu plata la scadenţă: 500 lei sau 150 euro pentru populaţie, respectiv 1.000 lei sau 500 euro pentru firme, se mai arată în comunicat.

Depozitul la termen cu plata lunară este destinat populaţiei, suma minimă necesară pentru constituirea depozitului fiind de 1.500 lei sau 500 euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite