Banca Românească acordă credite în lei şi euro prin programul Prima Casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca Românească acordă credite în lei şi euro prin programul Prima Casă
Banca Românească acordă credite în lei şi euro prin programul Prima Casă

Banca Românească a început să acorde credite prin programul Prima Casă, la dobânzi egale cu rata ROBOR la trei luni, plus 2% la lei, şi cu EURIBOR la trei luni, plus 3,75% la euro.


 
Potrivit anunţului făcut astăzi de bancă, solicitanţii eligibili trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 şi 70 de ani. În plus, la sfârşitul perioadei de creditare, împrumutatul nu poate să depăşească 70 de ani. De asemenea, cei care vor un astfel de credit trebuie să nu deţină nicio locuinţă în proprietate.

Banca nu percepe comision de analiză, comision de rambursare anticipată, comision lunar de administrare sau comision de gestiune.

În momentul semnării contractului, clientul trebuie să constituie un depozit echivalent cu rata lunară pe trei luni, urmând ca, la rambursarea integrală a creditului, să-şi poată retrage banii. Pentru acest depozit, Banca Românească va plăti o dobândă de 2% la euro şi de 5% la lei.

Suma maximă ce poate fi contractată este de 57.000 euro sau echivalentul acesteia în lei. Perioada cea mai lungă de acordare este de 360 de luni.

Pentru cazurile în care preţul imobilului este mai mic sau egal cu 60.000 euro, aportul propriu trebuie să fie de minimum 5%. În cazul imobilelor de peste 60.000 euro, solicitantul va trebui să contribuie cu 3.000 euro, plus diferenţa dintre preţul de achiziţie a imobilului şi limita maximă de 60.000 euro.

Astfel, pentru contractarea unui împrumut maxim de 57.000 euro, pe o perioada de 30 de ani, clientul va avea de achitat o rată lunară de 307 euro, potivit calculelor Băncii Româneşti.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a alocat un plafon de 68,45  milioane euro pentru creditele prin programul Prima Casă ce pot fi acordate de Banca Românească, se mai arată în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite