Rezervele internaţionale ale BNR au ajuns la 27 miliarde euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezervele valutare ale BNR au urcat, în luna octombrie, cu 4,1 milioane euro, la 25,21 miliarde de euro, iar rezerva de aur a urcat la 1,8 miliarde de euro, nivelul cumulat al rezervelor

Rezervele valutare ale BNR au urcat, în luna octombrie, cu 4,1 milioane euro, la 25,21 miliarde de euro, iar rezerva de aur a urcat la 1,8 miliarde de euro, nivelul cumulat al rezervelor internaţionale ale băncii ajungând la 27 miliarde de euro.

Creşterea de 4,1 milioane de euro, înregistrată în luna octombrie de rezervele valutare, a fost rezultatul intrării a 532,1 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de băncile comerciale şi veniturile din administrarea rezervei internaţionale, se arată într-un comunicat al Băncii Naţionale a României (BNR).

Totodată, BNR a raportat ieşiri de 528 milioane de euro, reprezentând plăţi de rate şi dobânzi scadente la datoria publică externă directă şi garantată de Ministerul Economiei şi Finanţelor şi modificarea rezervelor minime în valută constituite de băncile comerciale, acestea influenţând de asemenea nivelul rezervelor.

În luna octombrie a avut loc o redefinire a rezervei de aur, care, în conformitate cu prevederile internaţionale, trebuie să includă numai aur standard. Astfel, rezerva fizică de aur a scăzut de la 104,7 tone la 103,7 tone, dar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia a depăşit 1,8 miliarde de euro, ceea ce face ca rezervele internaţionale ale BNR (valute plus aur) să se situeze la 27 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite