Rezervele BNR au depăşit 24 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii iunie a anului curent, la nivelul de 22,437 miliarde de euro. Creşterea de 437,2 milioane de euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii iunie a anului curent, la nivelul de 22,437 miliarde de euro.

Creşterea de 437,2 milioane de euro înregistrată în luna iulie 2007 a fost rezultatul unor intrări de 1,015 miliarde de euro, reprezentând intrări din fondurile europene (185 milioane de euro), venituri din administrarea rezervei internaţionale, creşterea pe piaţa internaţională a preţurilor obligaţiunilor guvernamentale aflate în portofoliul BNR şi modificarea rezervelor minime în valută constituite de băncile comerciale.

Pe de altă parte, ieşirile au însumat 578,4 milioane de euro, reprezentând plăţi de rate şi dobânzi scadente la datoria publică externă directă şi garantată de Ministerul Economiei şi Finanţelor şi modificarea rezervelor minime în valută constituite de băncile comerciale.

Rezerva de aur s-a menţinut la 104,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia a crescut la 1,638 miliarde de euro, ceea ce face ca rezervele internaţionale ale Băncii Naţionale a României (valute plus aur) să se situeze la peste 24,07 miliarde de euro. Până la sfârşitul anului 2007, plăţile scadente în contul datoriei publice externe directe şi garantate de Ministerul Economiei şi Finanţelor însumează 386 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite