Restructurări la Napolact

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Napolact, unul dintre principalii producători de lactate, parte a grupului olandez Friesland Foods, a decis să închidă până la sfârşitul anului fabrica din Huedin, judeţul Cluj, şi va

Napolact, unul dintre principalii producători de lactate, parte a grupului olandez Friesland Foods, a decis să închidă până la sfârşitul anului fabrica din Huedin, judeţul Cluj, şi va transfera producţia la unitatea din Baciu, în acelaşi judeţ. Potrivit companiei, mutarea ar urma să eficientizeze activitatea, în condiţiile în care investiţiile necesare modernizării acestei unităţi ar fi fost prea mari. Vor fi afectaţi de relocare 97 de angajaţi.

În ultimele săptămâni, mai multe companii din judeţul Cluj au anunţat că îşi vor închide businessurile, ceea ce va duce la dublarea ratei şomajului în zonă, de la 2,8% la 5%, după cum a declarat directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj, Daniel Don. Circa 2.000 de persoane ar urma să fie concediate în Cluj pe fondul crizei economice.

Tendinţă negativă

Mai multe companii din industria alimentară au anunţat în ultimul an că îşi restrâng activităţile din România. Friesland Food şi-a mai închis anterior o fabrică, la Deta, în judeţul Timiş, Nestlé şi-a mutat, în septembrie, fabrica de îngheţată din Bucureşti în Varna pentru că nu avea loc de extindere iar terenurile erau prea scumpe, Coca-Cola a închis fabricile din Oradea şi Bucureşti, pe care le-a mutat în Ploieşti, Colgate Palmolive a închis fabrica din Braşov pentru a se extinde în Polonia, iar Bunge, cel mai mare producător de ulei de la noi, a închis unitatea din Iaşi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite