Restanţele populaţiei şi firmelor au atins 1,5 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restanţele populaţiei şi firmelor au atins 1,5 miliarde de euro
Restanţele populaţiei şi firmelor au atins 1,5 miliarde de euro

Restanţele înregistrate la creditele contractate de populaţie şi firme au ajuns, la finele lunii august, la 6,24 miliarde de lei (1,48 miliarde de euro), în creştere cu aproape 120% faţă de nivelul înregistrat la începutul lui 2009, arată datele Băncii Naţionale a României.

În acelaşi interval, soldul împrumuturilor contractate de persoanele fizice şi juridice a înregistrat o creştere nesemnificativă, de 0,37%, până la un nivel de aproape 200 de miliarde de lei (47,4 miliarde de euro). Astfel, ponderea restanţelor în total credite a crescut de la 1,44% la începutul anului la 2,97% în iulie, respectiv 3,12% în august.

Cea mai mare pondere a sumelor restante se înregistra în august în Regiunea Vest, de peste 4%, cu un total al ratelor întârziate de 584,7 milioane de lei (138,5 milioane de euro), urmată de Regiunea Centru şi Nord-Est, ponderi de aproape 4% şi restanţe de câte 700 de milioane de lei (165,8 milioane de euro). Deşi Bucureştiul înregistra la finele lunii trecute cea mai mică pondere a restanţelor în total credite contractate (2,72%), firmele şi populaţia din Capitală aveau sume întârziate de două miliarde de lei (474 milioane de euro), de aproape patru ori mai mult decât în celelalte regiuni ale ţării. Capitala şi Nord-Estul au cunoscut cele mai mari ritmuri de creştere ale sumelor restante.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite