Recalificare profesională cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondurile europene pe care România le poate folosi, în următorii şase ani, pentru calificarea forţei de muncă, dar şi pentru menţinerea şi crearea de noi locuri de muncă se ridică la 4,2 miliarde de euro, în cadrul Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

Axa prioritară 2 - Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, domeniul de intervenţie 2.3 „Acces şi participare la formare profesională continuă” oferă beneficiarilor o finanţare maximă de aproape 1.850.000 de lei pe proiect, iar valoarea minimă a unui proiect de grant poate fi de 185.000 de lei.

Pentru a obţine bani, proiectul trebuie să cuprindă programe de calificare şi recalificarea a angajaţilor sau acordarea de facilităţi pentru persoane „greu de motivat” (adulţii necalificaţi sau cu un nivel scăzut de calificare).

În categoria beneficiarilor eligibili se înscriu Centrele autorizate de Evaluare şi Certificare a competenţelor profesionale, furnizorii acreditaţi, publici şi privaţi, de orientare şi consiliere în carieră, dar şi organizaţiile sindicale şi patronate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite