Randamentele acţiunilor şi unităţilor de fond au bătut pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţă de rezultatele înregistrate săptămâna trecută, randamentele la 12 luni s-au menţinut reduse, atât în cazul plasamentelor pe Bursa de Valori, cât şi pe piaţa RASDAQ. Şi media

Faţă de rezultatele înregistrate săptămâna trecută, randamentele la 12 luni s-au menţinut reduse, atât în cazul plasamentelor pe Bursa de Valori, cât şi pe piaţa RASDAQ. Şi media randamentelor la fondurile mutuale a rămas la nivelul de +8,38%. Pe piaţa RASDAQ, randamentul se află tot la cota cea mai scăzută din ultimele săptămâni, de numai 1,03% (după ce, în ianuarie şi februarie, randamentul se menţinea la aproape 46%). Nici randamentul investiţiilor în acţiunile listate la Bursa de Valori Bucureşti nu s-a modificat, rămânând la nivelul de +4,81%, în perioada 26 martie 2006/26 martie 2007, faţă de 19 martie 2006/19 martie 2007.

Potrivit datelor furnizate de societăţile de brokeraj, dobânda medie la depozitele în lei pe 12 luni este de 8,8%, iar la cele în euro - de 3,15%.

Scăderi importante au înregistrat, şi săptămâna trecută, cei care şi-au transformat leii în valută, în urmă cu un an de zile. Cei care au economisit păstrând sumele în dolari au la momentul actual o pierdere de 11,5%, iar cei care şi-au păstrat economiile în euro au înregistrat o depreciere de 2,5 procente. Investiţia în obligaţiuni corporative ar fi adus, în perioada analizată, un randament anual de 15%, obligaţiunile municipale - 14%, iar depozitele bancare pe 12 luni - de 6,5%. În cazul burselor, randamentul mediu este măsurat de evoluţia indicelui compozit BET-C (Bursa de Valori Bucureşti), respectiv de dinamica indicelui RASDAQ-C.

Rata inflaţiei în anul trecut (februarie 2006/februarie 2007) a fost de 3,81%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite