Raiffeisen International vrea să deschidă o nouă bancă directă în Europa Centrală şi de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Herbert Stepic, preşedintele Raiffeisen International
Herbert Stepic, preşedintele Raiffeisen International

Raiffeisen International va lansa, începând cu 2010, o nouă bancă directă pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, ce va viza segmentul retail şi se va concentra iniţial pe furnizarea de produse de economisire, se arată într-un comunicat al grupului austriac.

"Noua noastră bancă directă se va adresa nevoilor unice şi intereselor clienţilor utilizatori de Internet al căror număr este în continuă creştere în Europa Centrală şi de Est”, a declarat Herbert Stepic, preşedintele Raiffeisen International. În plus, acesta a adăugat că banca directă va completa oferta Raiffeisen şi va contribui la întărirea lichiditaţii Grupului.

"Investiţia într-o nouă bancă directă demonstrează angajamentul nostru faţă de Europa Centrală şi de Est şi convingerea noastră că procesul de convergenţă a regiunii va continua”, a adăugat Stepic.

Banca va activa în Europa Centrală şi de Est pe baza paşaportului unic european. În baza paşaportului financiar european, instituţiile pot activa pe piaţa locală fără să mai aibă nevoie de aviz din partea BNR, fiind suficientă doar transmiterea unei notificări. Această alternativă le oferă jucătorilor posibilitatea de a structura tranzacţiile transfrontaliere atunci când aceste soluţii sunt mai avantajoase decât derularea operaţiunii la nivel local.   Autoritarea de reglementare a pieţei financiare din Austria a acordat licenţa de funcţionare pentru noua bancă directă, care va avea sediul în Viena şi va opera ca subsidiară a Raiffeisen International sub licenţă bancară austriacă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite