Raiffeisen Banca pentru Locuinţe finanţează locuinţele ANL din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe va finanţa toate proiectele pe care Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) le va desfăşura în Bacău, prin acordarea de credite persoanelor fizice care

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe va finanţa toate proiectele pe care Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) le va desfăşura în Bacău, prin acordarea de credite persoanelor fizice care doresc să achiziţioneze apartamente construite de ANL.

În acelaşi context, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe va oferi şi soluţii avantajoase chiriaşilor din locuinţele pentru tineri finanţate de către ANL care, potrivit noilor reglementări legale, au dreptul să cumpere, după o perioadă de închiriere de cinci ani, locuinţele în care au stat cu chirie. Bacăul este una dintre capitalele de judeţ în care s-au construit cele mai multe locuinţe cu chirie pentru tineri - aproape 500 de unităţi locative. "Studiile de piaţă făcute ne-au arătat că profilul clientului nostru se pliază, într-o anumită măsură, pe cel al clienţilor ANL.

Statisticile demonstrează, de asemenea, că preţurile locuinţelor din fondul locativ existent cresc mai ales datorită puternicei dinamici a preţurilor percepute pentru locuinţele din noile ansambluri rezidenţiale. În ceea ce priveşte achiziţionarea unei locuinţe (considerând venitul net mediu de 1.100 de lei), preţul unui apartament modest este de cel puţin 15 ori mai mare decât venitul anual al unei persoane, spre deosebire de 4 sau 5 în cele mai multe ţări ale UE.

Ţinând cont de aceste considerente, putem spune că parteneriatul încheiat cu ANL reprezintă încă un pas important făcut de noi către potenţialii noştri clienţi", a declarat Ionuţ Costea, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

În strategia de extindere a parteneriatului cu ANL-ul sunt avute în vedere şi oraşele Galaţi, Iaşi, Focşani, Botoşani şi Piatra Neamţ, unde s-au construit cele mai multe locuinţe cu chirie pentru tineri. Raiffeisen Banca pentru Locuinţe administrează conturile a aproape 4.500 de clienţi din judeţul Bacău. Suma totală contractată aferentă acestor contracte se apropie de 21 milioane de euro, echivalentul în lei. (Costi Dobrea)

>> Studiile ne-au arătat că profilul clientului nostru se pliază, într-o anumită măsură, pe cel al clienţilor ANL
Ionuţ Costea
preşedintele Raiffeisen Banca
pentru Locuinţe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite