RDS&RCS nu mai cumpără UPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul furnizor de servicii de telecomunicaţii şi televiziune, RDS&RCS, a renunţat la negocierile privind achiziţionarea UPC. UPC vrea în continuare să renunţe la piaţa românească.

Surse de pe piaţa telecom au declarat sub protecţia anonimatului că UPC nu va mai fi achiziţionat de RDS&RCS, unul dintre motive fiind "eşecul negocierilor privind schimbul de active pe piaţa din Ungaria".

O altă sursă apropiată discuţiilor a afirmat că principalul motiv al eşecului negocierilor ar fi fost unele neclarităţi din bilanţul financiar al UPC. "În aceste condiţii RDS&RCS a solicitat realizarea unui audit financiar, dar solicitarea a fost refuzată". Deocamdată nu se ştie dacă negocierile s-au încheiat definitiv, sau vor continua discuţiile în alt moment.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii UPC nu au comentat informaţiile.

De când a apărut pe piaţa românească RDS&RCS a cumpărat mai mulţi rivali, ajungând astfel lider de piaţă în televiziune şi internet. În cazul în care negocierile privind cumpărarea UPC s-ar fi încheiat pozitiv, piaţa românească de servicii de internet şi televiziune ar fi suferit schimbări majore. Astfel, noua companie ar fi ocupat 70% din piaţa de televiziune prin cablu şi satelit, cu patru milioane de clienţi.

O astfel de achiziţie s-ar fi reflectat negativ asupra clienţilor, deoarece preţurile pentru serviciile de telecom ar fi crescut.

O presiune mai mare s-ar fi pus pe celelate companii rămase pe piaţă, Romtelecom şi Cosmote, dar şi pe liderii pieţei Orange si Vodafone, scrie Ziarul Financiar.

Deşi UPC nu va mai fi achiziţionat de RDS&RCS, reprezentanţii americani din conducere nu au renunţat la planurile de a ieşi de pe piaţa românească. Fost lider de piaţă, UPC se află acum pe locul trei, după RDS&RCS şi Romtelecom.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite