Produse bancare speciale pentru persoanele cu venituri peste medie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile de credit deschid unităţi care se adresează în exclusivitate celor cu active de peste 100.000 de euro Românii cu venituri peste medie îşi doresc să fie "răsfăţaţi",

Instituţiile de credit deschid unităţi care se adresează în exclusivitate celor cu active de peste 100.000 de euro

Românii cu venituri peste medie îşi doresc să fie "răsfăţaţi", iar meritele lor să fie recunoscute, printr-un tratament mai aparte faţă de ceilalţi. Aceste "slăbiciuni" au început să fie exploatate din ce în ce mai mult de bănci, ale căror portofolii de produse şi servicii încearcă să satisfacă o asemenea cerere. Ultimele noutăţi pe piaţă adresate acestui segment sunt unităţile bancare specializate pentru cei cu venituri mari şi cardurile "de platină".

După câţiva ani buni de când au apărut primele servicii bancare adresate celor cu venituri peste medie - precum Personal&Private Banking de la ING, pentru cei cu lichidităţi de minimum 75.000 de euro, oferta pe acest segment începe să se diversifice.

Acces la saloanele VIP din peste 500 de aeroporturi

Aspiranţii la poziţia de VIP nu sunt puţini, iar numărul celor care "au cu ce" se mândri este în creştere. "În România, nu doar oamenii foarte bogaţi caută produse de lux, ci toată lumea. Ne vom lărgi oferta de carduri de credit cu produse Platinium", a declarat Omer Tetik, vicepreşedintele Credit Europe Bank. La un asemenea potenţial, banca vrea să-şi diversifice oferta de produse dedicate celor cu bani mulţi sau măcar aspiranţi la acest statut: în curând va deschide în Bucureşti o unitate VIP, destinată celor care au active de peste 100.000 de euro, după cum spune oficialul Credit Europe Bank.

Unitatea bancară, situată într-o zonă împănată cu cafenele bancare, este destinată celor care au active de peste 100.000 de euro. "Vom oferi produse personalizate adaptate nevoilor lor, şi oferte mai mari de creditare", precizează Omer Tetik. Banca şi-a propus să atragă prin intermediul acestei unităţi minimum 200 de clienţi VIP , pănă la finele anului. Numărul poate părea mic, dar pentru bănci însă segmentul celor cu venituri peste medie este mai mult decât profitabil. "Nivelul profitului obţinut din cardurile premium este egal cu cel realizat din cardurile de credit standard", a declarat pentru Adevărul Gabriela Nistor, director retail banking la Banca Transilvania (BT). BT este, de altfel, prima bancă din ţară care a introdus cardul de credit Platinium, care se adresează în special celor care obţin venituri de peste 3.500 de euro pe lună. În plus, aceştia călătoresc mult şi doresc să beneficieze de privilegii şi tratamente exclusiviste. "Conceptul unui astfel de card este acela de exclusivitate şi lifestyle, deoarece clienţii îşi doresc în primul rând privilegii şi tratamente speciale şi numai în al doilea rând discounturi", spune Nistor. Cei care au un card Platinium beneficiază de Priority Pass, un card care le oferă acces la salonele VIP din 500 de aeroporturi din lume. În plus, aceştia pot accesa un sistem de rezervări on-line, cu peste 50.000 de hoteluri la tarife preferenţiale, prin intermediul cardului Priority Traveller.

Diferenţa o face obişnuinţa de consum

Ce obiceiuri au deţinătorii de carduri Premium faţă de clienţii de rând? "Deţinătorii unui card de credit Premium efectuează în medie de două ori mai multe tranzacţii cu cardul faţă de deţinătorul unui card de credit standard, iar valoarea cumpărăturii standard este, de asemenea, dublă, a mai spus Gabriela Nistor. În plus, foarte multe tranzacţii se realizează în străinătate, "ţinta" fiind brandurile de renume. Deţinătorii de carduri de credit standard doresc un produs accesibil şi programe care să le recompenseze loialitatea. Astfel, fiecare deţinător al unui card de lux va fi urmărit de un angajat al băncii, care-l va suna pe titular dacă observă ceva în neregulă. Pe pieţele dezvoltate, cardurile premium (GOLD) se situează la nivelul a aproximativ 15% din portofoliul de credit card standard, din care, la rândul său, 15% o reprezintă cardurile Premium.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite