Printre cele mai reduse contribuţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Nivelul de 2% din veniturile brute virate în prezent la fondurile de pensii private obligatorii în România este unul din cele mai reduse în rândul ţărilor din UE, care au un sistem de

 Nivelul de 2% din veniturile brute virate în prezent la fondurile de pensii private obligatorii în România este unul din cele mai reduse în rândul ţărilor din UE, care au un sistem de pensii private similar celui românesc.

 Potrivit unui raport al Uniunii Europene, preluat de NewsIn, un nivel mai scăzut de contribuţii decât cel din România este înregistrat în Austria, unde numai 1,5% din veniturile brute sunt virate către fonduri de pensii similare celor de pe pilonul II românesc. În Danemarca, de exemplu, există două scheme de pensii obligatorii, iar una dintre acestea prevede contribuţii de 1% din venituri la fonduri, în funcţie de numărul de ore lucrate.

Pentru angajaţii bulgari, contribuţiile pe pilonul II echivalează cu 5% din venituri, în timp ce în Polonia,7,3% din venituri sunt virate fondurilor de pensii private obligatorii, iar în Estonia nivelul este de 6%.

Slovacia este ţara din UE cu cele mai mari contribuţii la pilonul II, echivalente cu 9% din câştigurile brute ale angajaţilor, fiind urmată de Ungaria, cu 8% din salarii virate la fondurile de pensii private obligatorii, se arată în raportul UE.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite