Primul leasing auto în franci elveţieni de pe piaţa românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce băncile comerciale au introdus credite în franci elveţieni, a venit rândul şi altor instituţii financiare. Porsche Leasing, parte a grupului financiar Porsche, a lansat primul leasing

După ce băncile comerciale au introdus credite în franci elveţieni, a venit rândul şi altor instituţii financiare. Porsche Leasing, parte a grupului financiar Porsche, a lansat primul leasing auto în franci elveţieni de pe piaţa românească. Kurt Leitner, directorul executiv al grupului financiar Porsche, precizează faptul că acest produs a fost gândit ca o variantă de finanţare economică pentru autovehiculul achiziţionat. "Este avantajos pentru clienţii cu venituri în lei datorită stabilităţii ratei de schimb", susţine Leitner. Contractul poate fi încheiat pe o perioadă cuprinsă între 12 şi 72 de luni, cu un avans de 15% până la 50% şi valoare reziduală de până la 20. Leasingul în franci elveţieni (CHF) se adresează clienţilor persoane fizice şi juridice, atât pentru maşini noi, cât şi second hand. Contractul este semnat în CHF, iar plăţile se fac în lei, la paritatea euro/franc elveţian din ziua respectivă.

Pentru acest tip de contract, Porsche Leasing percepe o taxă unică de administrare, reprezentând 1,9% din valoarea totală a maşinii, iar tariful pentru serviciile de logistică se ridică la 165 de franci elveţieni. Porsche Leasing România IFN SA a fost înfiinţată în 1999, fiind una din cele patru companii ale grupului financiar Porsche care oferă servicii financiare de leasing şi logistică pentru automobilele finanţate. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 176,7 milioane de lei, în creştere cu 34% faţă de nivelul obţinut în 2005, şi un profit net de 29 milioane de lei. Porsche Leasing a finanţat în 2006 achiziţia a peste 18.000 de maşini în sistem leasing, cu 24% mai mult decât în anul precedent, valoarea bunurilor finanţate fiind de circa 957,4 milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite