Preţul luxului recuperat de firmele de leasing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul luxului recuperat de firmele de leasing
Preţul luxului recuperat de firmele de leasing

Companiile au preluat de la clienţii rău-platnici chiar şi maşini de câteva sutede mii de euro şi acum se chinuiesc să le vândă. Un Rolls-Royce Phantom, un Bentley Arnage T şi un Maybach 62S sunt cele mai scumpe maşini scoase la vânzare de firmele de leasing. Preţul lor sare de 300.000 de euro.

Mai citeşte:

Craiova: FOTO: Gaşca beizadelei Covei avea bolizi de jumătate de milion de euro

Creşterea dobânzilor, deprecierea leului şi scăderea salariilor au făcut ca tot mai mulţi români să nu-şi mai poată plăti ratele către companiile de la care şi-au luat maşini în leasing.

Astfel, mulţi dintre ei au ales să returneze autoturismul sau le-a fost recuperat de firma de profil, care acum l-a scos la vânzare. Numărul lor se ridică la câteva mii şi continuă să crească de la o lună la alta.

Maşini de top

Criza financiară i-a afectat însă şi pe cei cu venituri cu mult peste medie. Astfel, zeci de maşini de lux a căror valoare se ridică la câteva sute de mii de euro au fost recuperate de firmele de leasing şi scoase la vânzare la preţuri semnificativ mai mici.

Ţiriac Leasing vinde, în prezent, cea mai scumpă maşină second-hand de pe piaţa de leasing. Este vorba de un Rolls-Roys Phantom, fabricat în 2008, la un preţ de 340.000 de euro, cu TVA inclus.

Locul al doilea în topul celor mai scumpe autoturisme recuperate de firmele de leasing este ocupat de un Bentley Arnage T, care costă 315.000 de euro. Preţul de listă este de 291.660 de euro net.

Limuzina este scoasă la vânzare de Weltauto, divizia de autoturisme second-hand a Porsche. Prin Weltauto sunt vândute şi maşinile recuperate de Porsche Leasing. Tot din categoria maşinilor de peste 300.000 de euro face parte şi un Maybach 62S, fabricat în 2007 şi cu un rulaj de 21.591 de kilometri.

Autoturismul, scos la vânzare tot de Ţiriac Leasing, costa 310.000 de euro, cu TVA inclus. De curând, fiul controversatului om de afaceri Cornel Penescu a anunţat că va returna firmelor de leasing cele două maşini de lux pentru a mai reduce din cheltuieli.

Penescu achită rate lunare de peste 20.000 de euro pentru aceste autoturisme. Astfel, un Mercedes SLR şi un Maybach urmează să se întoarcă în curtea companiilor de profil.

Se vând greu

Cea mai scumpă maşină recuperată, un Rolls-Royce Phantom(stânga)  ; Weltauto vinde un Bentley Arnage T (dreapta) la un preţ de 315.000 de euro



Deşi preţul maşinilor second-hand scoase la vânzare de companiile de leasing este semnificativ mai mic decât al unora noi, având în vedere gradul de uzură al acestora, ele se vând foarte greu.

Ofertele companiilor de profil sunt afişate de mai multe luni pe site-urile companiilor. Chiar dacă pot părea chilipiruri, nimeni nu se mai îngrămâdeşte să le cumpere. Totuşi, la finele lunii septembrie, în oferta Ţiriac Leasing se regăsea un Roll-Roys Phantom Cabriolet, cu un rulaj de 12.000 de kilometri, la un preţ de 460.000 de euro.

De atunci, se pare că limuzina şi-a găsit un cumpărător întrucât nu mai apare în oferta companiei.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite