Porumboiu şi Tărâţă, 50% din subvenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porumboiu şi Tărâţă, 50% din subvenţii
Porumboiu şi Tărâţă, 50% din subvenţii

Oamenii de afaceri Culiţă Tărâţă şi Adrian Porumboiu ocupă primele două locuri în clasamentul subvenţiilor primite în 2008.

Firmele controlate de cei doi, TCE 3 Brazi şi Comcereal, au încasat 2,8 milioane de euro, respectiv 1,5 milioane de euro.

Jumătate din subvenţiile din agricultura românească au ajuns la fermierii care cultivă suprafeţe mai mari de 100 de hectare, adică la doar 1% din solicitanţi. Mai precis, 9,7 milioane de euro au intrat în buzunarele a doar zece agricultori care se pot lăuda cu terenuri ce depăşesc 500 de hectare deşi România are peste 1,2 milioane de exploataţii agricole.

Dintre acestea, 11.000 se întind pe mai mult de 100 de hectare. În topul agricultorilor care au primit cele mai mari subvenţii îl mai regăsim şi pe Ioan Niculae, proprietarul InterAgro. Totuşi, el a primit subvenţii în valoare de 1,1 milioane de euro şi ocupă doar locul patru în clasament. În România, 2,6 milioane de gospodării fac agricultură pentru autoconsum şi doar 9.600 produc pentru comerţ.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite