Portretul-robot al solicitantului de credit „Prima Casă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BCR a acordat până în prezent aproape 5.400 de credite „Prima Casă 4” în valoare de peste 200 de milioane de euro
BCR a acordat până în prezent aproape 5.400 de credite „Prima Casă 4” în valoare de peste 200 de milioane de euro

Este bărbat, cu vârsta între 25 şi 34 de ani, are studii superioare, dar nu are copii în întreţinere. Acesta este portretul-robot al românului care a contractat un credit „Prima Casa” în cadrul celei de-a patra etape a programului guvernamental, schiţat de BCR.

Banca a acordat până în prezent apriape 5.400 de credite „Prima Casă 4” în valoare de peste 200 de milioane de euro.

Valoarea medie a unui împrumut din programul „Prima Casă 4” este de 38.500 de euro, în scădere faţă de prima etapă a programului când valoarea medie a fost de 41.200 de euro. În plus, valoarea medie a avansului plătit de către clienţii BCR pentru achiziţionarea unei locuinţe a fost de 11%.

„Ritmul de acordare al creditelor «Prima Casă» este mult mai accelerat în etapa a patra în comparaţie cu etapele anterioare. Dacă după primele cinci luni ale primei etape a programului erau acordate peste 3.700 credite, după primele cinci luni ale celei de-a patra etape sunt acordate deja un număr de peste 5.350 credite“, se arată într-un comunicat al băncii.

Până în prezent, BCR a acordat peste 20.000 credite în cele patru etape ale programului, volumul acestor credite fiind de aproximativ 800 de milioane de euro.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite