PepsiAmericas deschide în Ilfov cea mai mare fabrică din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PepsiAmericas deschide în Ilfov cea mai mare fabrică din Europa
PepsiAmericas deschide în Ilfov cea mai mare fabrică din Europa

PepsiAmericas, al doilea mare îmbuteliator Pepsi-Cola la nivel mondial, a anunţat astăzi că va deschide, în septembrie, în Dragomireşti - judeţul Ilfov, cea mai mare fabrică din Europa, printr-o investiţie de 150 milioane dolari.

Fabrica PepsiAmericas se întinde pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi şi cuprinde şi o parte din activităţile care au fost relocate din Bucureşti. Unitatea de producţie este dezvoltată în zona de vest a Capitalei, în zona şoselei de centură şi a autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

PepsiAmericas a finalizat în luna mai a acestui an o investiţie de aproximativ 10 milioane de dolari pentru modernizarea şi mărirea capacităţii liniei de producţie pentru apa minerală Roua Munţilor din fabrica de la Covasna.

La începutul lunii august, PepsiCo, al doilea mare producător de băuturi răcoritoare la nivel mondial, a anunţat că a încheiat un acord de preluare a celor mai mari doi îmbuteliatori ai produselor proprii, Pepsi Bottling Group şi PepsiAmericas, pentru aproximativ 7,8 miliarde de dolari.

Compania PepsiAmericas a preluat în 2007 Quadrant Amroq Beverages (QAB), îmbuteliatorul autorizat şi distribuitor al mărcilor Pepsi, Pepsi Max, Pepsi Light, Mountain Dew, Mirinda, 7up, Prigat, Lipton Ice Tea, Gatorade şi Roua Munţilor pentru România şi Republica Moldova.

Principalele companii de pe piaţa autohtonă a băuturilor răcoritoare sunt PepsiAmericas, Coca-Cola, European Drinks şi Romaqua.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite