Până la jumătate de milion de lei pentru micile afaceri din agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri care vor să-şi dezvolte un business în agricultură pot apela la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), de unde pot

Oamenii de afaceri care vor să-şi dezvolte un business în agricultură pot apela la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), de unde pot obţine până la maxim 500.000 de lei.

Noul produs al FNGCIMM, Orizont 2007, lansat în cadrul programului de diversificare a economiei rurale şi de creştere a productivităţii în sectorul agricol, poate fi accesat on-line, la www.iqm.ro/Finanţare on line.

IMM-urile pot să-şi asigure atât finanţarea investiţiilor necesare dezvoltării, cât şi finanţarea capitalului de lucru necesar în cadrul primului ciclu de producţie după demararea investiţiei.

Un IMM poate beneficia simultan de ambele tipuri de credite, cu condiţia ca finanţarea capitalului de lucru să nu depăşească 10% din valoarea creditului pentru investiţii. Durata creditului este de maximum cinci ani în cazul finanţării investiţiilor şi nu depăşeşte un an în cazul finanţării capitalului de lucru necesar activităţii de investiţii.

În cazul în care rambursează creditul din surse proprii, anticipat, solicitanţii nu plătesc taxe suplimentare. Ei pot beneficia, la cerere, de o perioadă de graţie la plata principalului de maximum şase luni. Solicitanţii pot avea două credite simultan dacă se încadrează în suma de 500.000 lei şi pot beneficia de garanţii flexibile şi de dobânzi avantajoase.

Beneficiare pot fi persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate să desfăşoare activităţi economice, precum şi persoanele juridice care îndeplinesc condiţiile Legii 346/2004 pentru IMM, număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250, cifră de afaceri anuală de până la 50 milioane de euro şi active totale de până la 43 milioane de euro. În plus, beneficiarii eligibili trebuie să aibă capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligaţiilor asumate şi să nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la bănci.

Înfiinţat în 2001, FNGCIMM SA are ca acţionar unic statul român, reprezentat de Agenţia Naţională pentru IMM şi Cooperaţie. La finele lunii decembrie 2006, capitalul său social se ridica la valoarea de 261.412.300 lei. Anul trecut, Fondul şi-a triplat profitul faţă de anul anterior, acesta ajungând la 12 milioane de lei.

IMM-urile eligibile pot activa în următoarele domenii de activitate:

- producţia în microferme zootehnice

- procesarea producţiei de origine vegetală şi animală

- colectarea, sortarea, depozitarea şi distribuţia produselor agricole

- servicii de asistenţă fitosanitară şi sanitar-veterinară

- servicii prestate consiliilor locale în regim externalizat

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite