O pasiune transformată în business

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oksana Danilisin s-a mutat de la Chişinău în Bucureşti în urmă cu aproape opt ani. A investit 220.000 de euro într-un salon de înfrumuseţare, iar acum este reper pe piaţa coafurilor împletite.

Oksana Danilisin s-a născut în Chişinău, iar în urmă cu aproape opt ani a venit în România pentru că îşi dorea mai multe de la viaţă. Plecând de la pasiunea ei pentru împletituri ruseşti, şi-a deschis un salon de înfrumuseţare de nişă în centrul Bucureştiului.

Debutul în împletituri

Tânăra antreprenoare de 25 de ani a deschis salonul care îi poartă numele în urmă cu un an şi jumătate, dar pasiunea pentru împletituri s-a născut încă din copilărie. Ea a crescut în saloane de înfrumuseţare, deoarece mama ei lucrează în domeniu de 30 de ani, iar astfel a luat contact cu această lume.

„Am văzut absolut tot ce înseamnă un coafor, toate revistele din salonul în care lucra mama mea, toate au trecut prin mâna mea",  îşi aduce aminte Oksana Danilisin.

Încă de la 11-12 ani, Oksana a început să cocheteze cu această meserie la modul practic. „Erau cărţile lui Cameron Patrick, cel care face coafurile de mireasă step-by-step. Am făcut xeroxuri după cărţi deoarece nu aveam voie să le împrumut, după care am plecat în tabără. Acolo împleteam de dimineaţa până seara toate fetele din tabără", povesteşte tânăra prima experienţă cu împletiturile.

Ulterior, mama ei a început să îi facă rost de cliente şi astfel a ajuns să coafeze în weekenduri de la cinci dimineaţa până la cinci după-amiaza. Într-o zi coafa şase-şapte mirese, dar era entuziasmată că niciuna nu semăna cu alta. „Ajunsesem să câştig într-o sâmbătă mai bine decât câştiga mama într-o săptămână", spune râzând tânăra antreprenoare.

„Am ajuns în Bucureşti neştiind pe nimeni"

La vârsta de 18 ani şi-a făcut paşaport şi era decisă să plece din ţara ei. „Într-o zi m-am gândit cu o prietenă «hai să mergem în Bucureşti». Am venit în Capitală în 2004 neştiind pe nimeni, neavând niciun fel de resurse. Nu ştiam pe nimeni în România, aveam doar un număr de telefon al unei domnişoare Irina, pe care nici nu o cunoşteam personal", povesteşte Oksana Danilisin.

Când a ajuns pentru prima dată în Bucureşti, tânăra a luat contact cu zona Aviatorilor, loc care a încântat-o atât de mult încât şi-a promis că va locui cândva pe acele străduţe. Iar în 2009 a reuşit să se mute în zona Aviatorilor, de aceea Oksana spune că visuri chiar se împlinesc dacă ţi le doreşti cu adevărat.

După ce a traversat o perioadă în care nu a mai avut contact deloc cu lumea saloanelor de înfrumuseţare, şi nici nu a mai reuşit să facă împletituri, în 2009 s-a hotărât că vrea să facă ceva ce îi place, dar care să o ajute să-şi îndeplinească cel mai frumos vis - să-şi aducă toată familia în Bucureşti.

Povestea salonului

„Am vrut să fac un salon diferit. Care să aducă împletiturile ruseşti în România. În Chişinău, în orice salon se fac împletituri ruseşti, de aceea nu mai ai unde să te dezvolţi în Moldova. În urma experienţei mele din coafor, veneam cu multe idei. Dar până la urmă era o experienţă personală, nu profesională, de aceea am avut nevoie de ajutor. Soţul meu m-a ajutat cu tot ce înseamnă cadru legal", ne povesteşte Oksana.

În cele din urmă, a reuşit să deschidă un salon de înfrumuseţare în cartierul Primăverii, pe 16 octombrie 2010, îşi aminteşte cu precizie tânăra antreprenoare. Dar zona Primăverii nu i-a adus noroc tinerei.

„Nu veneau clienţii. Nu te mai întrebau ce preţuri ai, când auzeau de zonă, nu mai veneau. Şi atunci am spus că este momentul să fac ceva şi am început să caut altă zonă", a explicat Oksana.

Din ianuarie 2012, tânăra afaceristă şi-a mutat salonul în zona Dorobanţi şi, chiar dacă pe aceeaşi stradă sunt alte nouă saloane, încasările s-au triplat faţă de cele obţinute în cartierul Primăverii. Mai mult, Oksana are încredere că în doi ani îşi va amortiza investiţia făcută până acum, în valoare de 220.000 de euro, iar după această perioadă va veni şi profitul.

În prezent, Oksana Salon are 14 angajaţi, după ce în 2010 salonul avea doar 7. Când vorbeşte despre angajaţii săi, Oksana este emoţionată deoarece îi consideră familia ei, iar unii dintre ei chiar sunt rude, mama şi fratele ei.

Tânara de 25 de ani are multe planuri în ceea ce priveşte îmbunătăţirea salonului, pe baza noilor tehnologii, dar acest lucru o entuziasmează deorece o ţine mereu ocupată. Oksana este mulţumită că româncele au primit foarte bine acest tip de coafuri împletite.

În condiţiile în care tendinţele în materie de frumuseţe din România sunt cu un pas înapoi faţă de Chişinău, îi dă mult de lucru, ceea ce o bucură.

"Ajunsesem să câştig într-o sâmbătă mai bine decât câştiga mama într-o săptămână."

Oksana Danilisin hair stylist

220.000 de euro  este valoarea investiţiei în Oksana Russian Hair & Beauty Salon.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite