Petrom vrea să-şi schimbe denumirea în OMV Petrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrom vrea să-şi schimbe denumirea în OMV Petrom
Petrom vrea să-şi schimbe denumirea în OMV Petrom

Conducerea Petrom (SNP) a propus acţionarilor companiei schimbarea denumirii societăţii în OMV Petrom şi modificarea actului constitutiv în acest sens, având în vedere că acţionarul majoritar al Petrom este grupul austriac OMV.

Propunerea va fi discutată de acţionari în adunarea generală din 20 octombrie, anunţă NewsIn, citând un comunicat transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

OMV deţine 51,01% din acţiuni, Ministerul Economiei şi Comerţului deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea - o participaţie de 20,11%.

Profitul obţinut de Petrom în primul semestru al anului a scăzut cu 45%, la 923 milioane lei, faţă de cel din perioada similară a anului trecut, când era de 1,66 miliarde lei. Micşorarea profitului are loc în contextul scăderii preţului la ţiţei şi a vânzărilor de produse petroliere.

Mai mult, cifra de afaceri a companiei petroliere a coborât cu 28% în primul semestru, până la 5,93 miliarde de lei (1,4 miliarde euro), comparativ cu afacerile din intervalul echivalent din 2008, de 8,27 miliarde lei.

Acţiunile Petrom (SNP) sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi, potrivit cotaţiei de la închiderea şedinţei de ieri a Bursei, de 0,262 lei/acţiune, este compania din România cu cea mai mare valoare de piaţă, de 14,84 miliarde lei (3,48 miliarde euro).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite