În numai doi ani, românii au pierdut internetul gratuit de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii nu se mai pot bucura de internet în parcuri pentru că în foarte puţine sistemul mai funcţionează
Românii nu se mai pot bucura de internet în parcuri pentru că în foarte puţine sistemul mai funcţionează

Ministerul Comunicaţiilor a reuşit ca, în urmă cu numai doi ani, să cheltuiască 600.000 lei pentru sistemul ce permitea românilor accesul la internet gratuit în anumite locuri publice. Bani au fost însă aproape aruncaţi pe fereastră pentru că sistemul nu mai funcţionează în prezent.

În timp ce angajaţii statului, care nu s-au ocupat de buna lor funcţionare, dau vina unii pe alţii, cetătenii au pierdut accesul gratuit la internet.

Antenele instalate în cele mai importante oraşe ale ţării acopereau mai bine de 150 de kilometri pătrati, iar 40.000 de români aveau acces simultan la internet.

Nici în parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 al Capitalei nu ne putem conecta la Intenet. Cei din primăria de Sector pasează responsabilitatea. Doar ca răspunsul de la Minister este foarte clar:

"Ministerul Comunicaţiilor nu deţine aceste date pentru că, din data de 31.12.2010, contractul de furnizare a serviciilor de internet a expirat. Din acel moment, conform contractelor încheiate iniţial, primăriile trebuie să asigure internetul".

Proiectul a costat în jur de 600.000 de lei, acum autorităţile nici măcar nu mai ştiu câte hotspoturi funcţionale mai au, dar ar vrea să mai investească şi în alte antene - de data aceasta un million de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite