Ministerul Agriculturii, în parteneriat cu CEC pentru accesarea fondurilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CEC Bank a încheiat un parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru facilitarea accesului la finanţare a beneficiarilor de fonduri europene.

„Prin acest parteneriat se urmăreşte creşterea activităţii de creditare prin majorarea numărului firmelor beneficiare ale Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) care pot avea acces la credite de la CEC Bank", se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Protocolul prevede utilizarea unui model standard de scrisoare de confort, care va fi eliberată de bancă solicitanţilor de credite, care au proiecte selectate şi pentru care urmează să fie încheiate contracte de finanţare din fonduri europene.

Astfel, toţi potenţialii beneficiari care doresc cofinanţarea proiectelor depuse în cadrul PNDR se pot adresa sucursalelor CEC Bank, în vederea emiterii scrisorilor de confort.

CEC Bank a finanţat până în prezent peste 2.250 de proiecte pentru obţinerea de fonduri europene, iar prin cofinanţările acordate de bancă s-au absorbit până în prezent granturi în valoare de peste 200 de milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite