Millennium Bank intră pe piaţa factoringului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Millennium Bank intră pe piaţa factoringului
Millennium Bank intră pe piaţa factoringului

Millennium Bank a lansat un produs de factoring ce se adresează companiilor ce doresc să-şi îmbunătăţească gradul de lichiditate şi să obţină capital de lucru. Astfel, pe lângă finanţare, clientul poate externaliza către bancă procesul de colectare a facturilor, reducând astfel timpul alocat monitorizării încasărilor de la clienţi.

„În contextul economic actual, companiile se confruntă deseori cu deficit de lichiditate, deoarece încasările nu respectă întotdeauna termenele stabilite cu partenerii comerciali. Prin componentele sale definitorii - finanţare, colectare, monitorizare - factoringul este o soluţie avantajoasă, care oferă finanţare în funcţie de volumele de vânzări ale companiilor“, a declarat Dana Feher, directorul de Dezvoltare Produse Corporate din cadrul Millennium Bank.

Soluţia de factoring oferită de Millennium Bank se adresează companiilor cu o cifră de afaceri anuală de minimum 0,5 milioane de euro, iar produsul este disponibil în lei şi finanţează până la 80% din valoarea facturilor eligibile. În plus, serviciul oferă flexibilitate în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor, banca nelimitând destinaţia acestora. În plus, odată ce limita de factoring este aprobată, acest produs necesită o documentaţie simplă în baza căreia se obţine finanţarea de la bancă.

Pe piaţa bancară românească, mai multe instituţii de credit şi-au dezvoltat divizii de factoring, printre acestea numărându-se Banca Transilvania, BRD, UniCredit Ţiriac Bank şi BCR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite