Millennium Bank şi-a deschis uşile clienţilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subsidiara grupului portughez, care a pierdut cursa pentru privatizarea BCR, vrea o cotă de piaţă de 2% până în 2011. După o investiţie de tip greenfield de 40 milioane de euro, Millennium

Subsidiara grupului portughez, care a pierdut cursa pentru privatizarea BCR, vrea o cotă de piaţă de 2% până în 2011.

După o investiţie de tip greenfield de 40 milioane de euro, Millennium Bank, subsidiara românească a grupului portughez Millennium bcp, şi-a făcut ieri lansarea oficială, obiectivul anunţat fiind o cotă de piaţă de circa 2%, în 2011. Oficialii băncii susţin că nu mizează pe preţuri, ci pe calitatea serviciilor şi rapiditate.

Millennium Bank a pornit la drum cu 39 de sucursale deschise în nouă mari oraşe ale ţării, cu aproape 500 de angajaţi, cu o medie de vârstă de 29 de ani. De altfel, imaginea creată băncii vrea să transmită mesajul unei instituţii care te primeşte cald şi familial. La capitolul servicii, conducerea anunţă că atuul pe care mizează este calitatea serviciilor. "Nu o să ne batem în preţuri cu nimeni, calitatea serviciilor este foarte importantă pentru noi. Punem accentul pe satisfacerea clientului şi pe rapiditatea în acţiuni", a declarat, pentru "Adevărul", Dan Sandu, director general adjunct al Millennium Bank.

Banca merge în pierdere până în 2011

Banca se va axa pe segmentul de companii mari şi mijlocii, cel destinat populaţiei şi piaţa de servicii financiare, acestea fiind elementele-"cheie" ce vor reprezenta banca pe piaţa românească, declară la rândul său preşedintele consiliului de administraţie al băncii-mamă, Filipe de Jesus Pinhal.

"Vom fi o bancă universală cu o gamă de produse completă şi vom fi agresivi din punct de vedere comercial", a adăugat directorul general al Millennium Bank România, Jose Toscano. Cât priveşte activitatea de retail, Millenium a obţinut deja aprobarea BNR privind "relaxarea creditării", după cum mai spune Dan Sandu. "Nu cred că vom da credite cu avans zero, însă gradul de îndatorare credem că este cel important, de 65%", a spus Sandu.

Acesta a precizat că banca are, în prezent, 78 de bancomate (ATM), urmând ca, într-o perioadă de o săptămână, să fie funcţionale 82 de ATM-uri. Creditul ipotecar oferit de Millenium, în acest moment, se poate contracta pe o perioadă de până la 40 de ani, cu o dobândă fixă pe primele trei luni de 5,5% sau, la alegere, Euribor plus trei puncte procentuale.

La acelaşi produs contractat în lei, dobânda este de 7,5% (fixă pe trei luni), respectiv Bubor plus trei puncte procentuale, iar la franci elveţieni de 3,5% (fixă pe trei luni) sau Libor plus trei puncte procentuale.
Banca îşi propune să obţină un profit de un milion euro în 2011 şi de 27 milioane euro în 2012, a declarat Jose Toscano.

Până în 2011, Millennium Bank România va investi 300 milioane de euro, urmând ca numărul sucursalelor să atingă cifra 100, la finele lui 2009. Pentru 2008, se aşteaptă înregistrarea unei pierderi de 45 milioane euro, cea mai mare până la trecerea pe profit (break even point) a Millennium Bank, pentru ca în 2009 pierderea să se reducă la 41 milioane euro, iar în 2010 contul de profit şi pierdere să arate un minus de 25 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite