Marile bănci de real estate ajung în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurohypo refinanţează un credit de 150 milioane de euro turcilor de la Anchor Grupul turc Anchor, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de retail din Capitală, a obţinut o

Eurohypo refinanţează un credit de 150 milioane de euro turcilor de la Anchor

Grupul turc Anchor, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de retail din Capitală, a obţinut o refinanţare-record pentru piaţa imobiliară autohtonă. Banca germană Eurohypo, specializată în credite ce vizează piaţa imobiliară, a acordat dezvoltatorului un împrumut de 150 milioane de euro.

"În 2007, Anchor Grup va obţine o finanţare suplimentară în valoare de peste 100 milioane de euro pentru construirea a două clădiri de birouri de clasa A în Bucureşti, consolidându-şi astfel poziţia pe piaţă ca unul dintre cei mai mari beneficiari de împrumuturi din domeniul imobiliar în România", spune Ali Capa, directorul financiar al Anchor Grup. "Cele două clădiri de birouri vor fi localizate în apropierea centrelor comerciale Bucureşti Mall şi Plaza Romania. Construcţia imobilelor va începe în următoarele trei luni, iar suprafaţa închiriabilă a celor două clădiri de birouri va fi de aproximativ 85.000 de metri pătraţi", a declarat, pentru "Adevărul", Marilena Brînzan, director de comunicare al Anchor Grup.

Restul banilor obţinuţi de la instituţia de credit germană este destinat închiderii unor credite contractate anterior de la Bank Austria şi HVB Ţiriac(actuala Unicredit).

Anchor Grup a intrat pe piaţa românească din anul 1999 prin lansarea primului mall din Bucureşti. Compania are un portofoliu de produse finalizate şi în curs de execuţie care totalizează un volum de investiţii de 340 milioane de euro.

Pe lângă cele două malluri, compania turcă mai deţine un imobil de birouri în partea de vest a Bucureştiului, Anchor Plaza, şi un ansamblu rezidenţial InCity Residences, localizat în centrul Bucureştiului. În următorii doi ani, Anchor Grup va dezvolta o serie de proiecte în domeniul de retail, rezidenţial şi de clădiri de birouri pentru care a achiziţionat deja un milion de metri pătraţi de teren.

Eurohypo AG face parte din Commerzbank Group, al doilea grup bancar din Germania, având active care depăşesc 600 miliarde de euro. Eurohypo este specializată în afaceri imobiliare şi finanţări pentru autorităţi publice, deţinând active în valoare de aproximativ 240 miliarde de euro. Banca este unul dintre cei mari emitenţi de obligaţiuni ipotecare de pe piaţa de capital din Europa. Eurohypo a intrat pe piaţa românească la începutul acestui an.

Cele două clădiri de birouri vor fi în apropierea centrelor comerciale Bucureşti Mall şi Plaza Romania şi vor avea o suprafaţă închiriabilă de 85.000 de metri pătraţi
Marilena Brînzan,
director de comunicare al Anchor Grup

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite