MADR amână a doua sesiune de depunere a proiectelor pentru măsuri din PNDR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MADR amână a doua sesiune de depunere a proiectelor pentru măsuri din PNDR
MADR amână a doua sesiune de depunere a proiectelor pentru măsuri din PNDR

Ministerul Agriculturii amână lansarea celei de-a doua sesiune de depunere a dosarelor pentru modernizarea exploataţiilor agricole şi pentru creşterea valorii adăugate a produselor agricole, din cauza numărului mare de proiecte primite în prima etapă, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) spun că data la care va începe cea de-a doua sesiune va fi anunţată după finalizarea evaluării proiectelor din prima etapă. „Având în vedere numărul considerabil de proiecte depuse, ce atrag un volum de muncă foarte mare corelat cu responsabilitatea evaluării proiectelor, MAPDR a propus amânarea lansării celei de-a doua sesiuni de depunere a proiectelor pentru măsurile 121 - Modernizarea exploataţiilor agricole şi 123 - Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere, programată pentru perioada 19 octombrie - 27 noiembrie 2009‟, se mai precizează în comunicat.

Întră în competiţie proiectele restante din 2008

În perioada 7 septembrie – 2 octombrie 2009 s-a desfăşurat prima sesiune de depunere a proiectelor pentru măsura 121, având o alocare publică de 161 de milioane de euro. Însă în urma centralizării proiectelor depuse la finalul acestei sesiuni s-au înregistrat însă 949 proiecte având o valoare publică de 541 de milioane de euro. Însă, având în vedere modificarea pentru anul 2009 a punctajelor aferente criteriilor de selecţie pentru măsura 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole‟, vor intra în proces de reevaluare şi alte 900 de proiecte eligibile. Acestea sunt din sesiunea de depunere a proiectelor din perioada noiembrie – decembrie 2008 şi care, din cauza epuizării fondurilor alocate, au fost reportate pentru această sesiune de selecţie. În prezent Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală (APDRP) are în evaluare 1669 de proiecte pentru măsura 322 „Renovarea şi dezvoltarea satelor‟ şi alte 166 proiecte de pentru măsura 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere‟. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite