Leul se apreciază la 4,235 lei/euro, în debutul şedinţei de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leul se apreciază la 4,235 lei/euro, în debutul şedinţei de luni
Leul se apreciază la 4,235 lei/euro, în debutul şedinţei de luni

Moneda naţională a urmat luni dimineaţă tendinţa de apreciere a valutelor din zonă, ca urmare a îmbunătăţirii sentimentului faţă de regiune, dar cu amplitudine mult mai mică, câştigând în primele tranzacţii teren până la cotaţii apropiate de 4,235 lei/euro, nivel în jurul căruia s-a stabilizat, transmite NewsIn.

Leul s-a apreciat brusc în debutul şedinţei de tranzacţionare de la 4,238 la 4,232 lei/euro, nivel cu circa un ban sub cel de vineri seară, iar apoi a fluctuat într-un interval restrâns, de 4,232-4,235 lei/euro. La ora 11:25, euro era cotat cu 4,2350-4,2430 lei.

"Leul e uşor mai apreciat pe un sentiment regional, însă nu cred că are potenţial să se întărească mai mult, sau cel puţin nu în aceeaşi măsură ca şi celelalte monede din regiune. Sunt şi ordine de cumpărare de lei din partea sectorului comercial", a declarat un dealer din piaţă, pentru NewsIn.

În regiune, aprecierile au fost mult mai ample. Zlotul s-a întărit de la 4,33 la 4,296 zloţi/euro, în timp ce forintul a câştigat teren de la 275 la 273 forinţi/euro.

"Sentimentul este bun, bursele din regiune au o performanţă destul de bună şi, în plus, emisiunea de eurobonduri a Ungariei a fost un succes", a comentat un dealer din Varşovia, pentru Reuters.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite