Laptopul ieftin: atâta dai, atâta face

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laptopul XO este un proiect al fundaţiei “Un laptop pentru fiecare copil”, iar în România costă 199 de dolari. Preţ fără TVA sau alte taxe, pentru că este achiziţionat de guvern.

Dimensiunile reduse şi greutatea de numai 1,2 kilograme reprezintă puncte forte. Carcasa este construită pentru a rezista în condiţii dure de utilizare. Durata de viaţă a bateriei este de aproximativ o oră şi 12 minute, iar sistemul de operare instalat pe XO este o variantă de Linux.

XO are capacitatea de a se interconecta wireless cu alte terminale, fără setări prealabile, prin intermediul a două antene aşezate lateral în partea superioară a ecranului. Acestea sunt tot timpul pornite, iar raza medie la care se pot conecta cu alt dispozitiv este de 100 de metri.

Dacă un elev din sala de curs are internet pe laptopul său, vor avea automat şi ceilalţi din raza de conectivitate a antenelor. Fiecare calculator are şi funcţia de nod într-o reţea.

Profesorul poate trimite un document elevilor, iar copiii pot interveni cu toţii asupra acestuia, fiecare de pe sistemul său, sub supravegherea profesorului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite