Judeţul Bistriţa-Năsăud, campion la restanţe la credite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţul Bistriţa-Năsăud, campion la restanţe la credite
Judeţul Bistriţa-Năsăud, campion la restanţe la credite

Locuitorii şi agenţii economici din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt cei mai mari restanţieri din România, având în vedere că pentru aproape 10% din valoarea împrumuturilor contractate se înregistrează întârzieri la plată de peste 30 de zile, iar ritmul lunar de creştere al sumelor restante depăşeşte 35%, potrivit datelor Băncii Naţionale a României

La finele lunii septembrie, restanţele înregistrate de populaţia şi firmele din Bistriţa-Năsăud a depăşit 200 de milioane de lei, fiind în creştere cu 36% faţă de luna precedentă. Având în vedere o uşoară scădere a soldului creditelor, ponderea restaţelor în totalul sumelor împrumutate a crescut semnificativ de la 6,33% în august, la 8,74% în septembrie.

Alte judeţe cu restanţe mari raportate la creditele contractate sunt Suceava, Sălaj şi Olt. La polul opus, sunt locuitorii şi firmele din judeţele Satu-Mare, Tulcea, Gorj şi Iaşi. La nivel naţional, valoarea sumelor restante a depăşit 6,5 miliarde de lei la finele primelor trei trimestre, fiind în creştere cu 130% de la începutul anului. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite