Investitorii reduc portofoliile financiare în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorii îşi reduc portofoliile deţinute pe pieţele financiare din România şi Bulgaria şi se orientează către alte state, precum Ungaria, au declarat dealeri şi analişti citaţi de

Investitorii îşi reduc portofoliile deţinute pe pieţele financiare din România şi Bulgaria şi se orientează către alte state, precum Ungaria, au declarat dealeri şi analişti citaţi de Reuters.

"Reducerea portofoliilor deţinute de investitori în Bulgaria şi România şi orientarea plasamentelor în Ungaria reprezintă o evoluţie standard de un timp", a declarat analistul Simon Quijano-Evans de la UniCredit. Şeful misiunii FMI pentru România şi Bulgaria, Albert Jaeger, a declarat, la începutul lunii octombrie, că deficitul de cont curent, politica fiscală şi salarială, posibilitatea de supraîncălzire a economiei şi criza financiară internaţională reprezintă principalele temeri ale FMI legate de economia României. FMI estimează, în acest an, pentru România un deficit de cont curent de 14% din Produsul Intern Brut (PIB), peste nivelul de 13,4% din PIB anticipat de Comisia Naţională de Prognoză (CNP).

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite