Investiţii de 1,7 miliarde de euro în imobiliare, în următorii trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe fonduri vizează segmentul de birouri şi centre comerciale. Planurile principalelor fonduri de investiţii prezente în ţara noastră arată investiţii în piaţa imobiliară

Cele mai multe fonduri vizează segmentul de birouri şi centre comerciale.

Planurile principalelor fonduri de investiţii prezente în ţara noastră arată investiţii în piaţa imobiliară românească, pe parcursul următorilor trei ani, de peste 1,7 miliarde de euro. Iar cele mai multe fonduri vizează achiziţia de centre comerciale, parcuri logistice şi locuinţe.

Unul dintre principalii investitorii străini de pe piaţa imobiliară românească, cu proiecte de peste 1,4 miliarde euro, este fondul de investiţii Immoeast. Reprezentanţii companiei au anunţat că dispun, până în anul 2010, de un buget de peste 700 milioane euro pentru achiziţii şi dezvoltări imobiliare pe piaţa românească, astfel că valoarea portofoliului deţinut în România va creşte în următorii trei ani la 2,1 miliarde de euro, transmite NewsIn.

Totodată, Equest Balkan Properties (EBP) îşi propune să atragă fonduri cu o valoare de circa 50 de milioane de euro de la bursa AIM de la Londra, unde compania este listată, iar valoarea proprietăţilor Equest urmează să depăşească 200 de milioane euro. Intenţiile acestui fond vizează utilizarea capitalului strâns pentru finalizarea proiectelor aflate în curs de dezvoltare pe piaţa locală, precum parcul de retail Vitantis, parcul logistic Bucharest West sau parcarea Europark din Bucureşti.De asemenea, reprezentanţii companiei îşi propun să investească în parcuri de retail, centre logistice, dar şi parcări.

Dezvoltatorii ţintesc oraşele medii şi mari

Strategia fondului Fabian Romania Property Fund Limited pentru 2007 vizează investiţii atât în proiecte deja existente, cât şi finanţare a dezvoltării de noi construcţii. Fondul a fost înfiinţat în 2005, iar strategia vizează şi are în vedere investiţii în principalele sectoare ale pieţei imobiliare din România. Fabian se axează pe achiziţia de spaţii de birouri şi centre comerciale, dar şi pe parteneriate pe segmentul retail şi rezidenţial.

Grupul britanic Dawnay Day şi-a propus un plan de investiţii în România pentru următorii ani de aproximativ 900 milioane euro. Compania şi-a anunţat lansarea oficială şi pe piaţa de real estate din România în luna mai anul curent, urmând să construiască centre comerciale în Arad, Cluj, Baia Mare şi Satu Mare sub numele de Atrium Centers. Valoarea totală a acestor investiţii se ridică la 246 milioane euro.

Compania intenţionează să construiască centre comerciale pe întregul teritoriu al României, în oraşele cu o populaţie de cel puţin 70.000 de locuitori. În prezent, pe lângă cele patru proiecte aflate în derulare, Atrium Centers are în curs de negociere şi cumpărarea altor terenuri, având obiectiv ca până la sfârşitul anului să finalizeze încă 5-7 tranzacţii pentru achiziţionarea acestora.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite