Investiţii de două miliarde de euro în imobiliare şi retail

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltarea proiectelor imobiliare este foarte atractivă pentru investitori. Motivul ţine de faptul că rata de profit obţinută în ţara noastră este mai mare decât nivelul înregistrat în

Dezvoltarea proiectelor imobiliare este foarte atractivă pentru investitori. Motivul ţine de faptul că rata de profit obţinută în ţara noastră este mai mare decât nivelul înregistrat în alte state din regiune. Ceea ce va determina continuarea trendului de creştere a investiţiilor din acest sector.

Portofoliul de achiziţii din România al principalelor fonduri de investiţii cu afaceri în imobiliare şi retail depăşeşte două miliarde de euro. Iar cel mai mare investitor străin de pe piaţa imobiliară românească este Immoeast, cu proiecte de peste 1,4 miliarde de euro, transmite NewsIn. Astfel, în portofoliul Immoeast se regăsesc 44 de proiecte de retail în România, cu o suprafaţă de 894.000 de metri pătraţi.

Totdată, Immoeast a anunţat că dispune, până în anul 2010, de un buget de peste 700 milioane de euro pentru achiziţii şi dezvoltări imobiliare pe piaţa românească, astfel că valoarea portofoliului deţinut în România va creşte în următorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.

Directorul general al Immoeast, Karl Petrikovics, a spus recent că România va fi cea mai importantă ţintă în planurile de extindere a investiţiilor programate pentru 2007-2008. "Rata de profit este în continuare destul de mare în ţările Europei Centrale şi de Est, iar România are cea mai atractivă piaţă din Uniunea Europeană", a adăugat directorul Immoeast.

Un alt jucător important pe piaţa locală a investiţiilor imobiliare este fondul austriac Europolis, care a achiziţionat, în 2007, cu 90 milioane de euro primele două clădiri de birouri de la Sema Park, cu o suprafaţă de 43.000 metri pătraţi. Europolis a achiziţionat în luna iulie Cefin Logistics Park Arad şi a angajat ulterior 210 milioane de euro într-un proiect comun cu o altă companie, pentru o nouă clădire de birouri din Bucureşti. Europolis a intrat pe piaţa imobiliară din România în 2003, odată cu achiziţia clădirii de birouri Europehouse, urmată, în 2005, de achiziţia parcului logistic Cefin.

Iar grupul britanic de investiţii Equest Balkan Properties (EBP) deţine opt proprietăţi imobiliare în România, portofoliul fondului fiind evaluat la circa 160 milioane de euro. Equest Balkan Properties a cumpărat anul acesta Modul Shopping Center, după o tranzacţie de opt milioane de euro. Modul deţine un centru de depozitare pentru retaileri care se întinde pe o suprafaţă de 6.520 metri pătraţi în Târgovişte, iar achiziţia s-a realizat prin intermediul subsidiarei româneşti Union Properties.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite