Împrumuturi pe termen scurt, cu trageri controlate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinzătorii care, din diverse motive, au intrat în incapacitate temporară de plată, pot accesa împrumuturi contractate cu băncile comerciale, certificând utilizarea fondurilor conform

Întreprinzătorii care, din diverse motive, au intrat în incapacitate temporară de plată, pot accesa împrumuturi contractate cu băncile comerciale, certificând utilizarea fondurilor conform înţelegerii contractuale (trageri controlate).

În categoria solicitanţilor eligibili pot intra societăţile comerciale cu cifra de afaceri pe ultimul an de activitate cuprinsă între un milion şi cinci milioane de euro - echivalent lei, indiferent de numărul de angajaţi.

Ca activitate eligibilă este acceptată, în utilizarea creditului, finanţarea nevoilor pe termen scurt rezultată din diminuarea capitalului circulant. De asemenea, fondurile astfel atrase se mai pot folosi şi pentru acoperirea nevoii de finanţare pe termen scurt apărută din cauza ciclului de exploatare sau a sezonalităţii.

Condiţii de finanţare:

- moneda creditului poate fi euro, leul românesc sau dolarul american;

- perioada maximă de acordare este de 24 de luni;

- perioada de tragere este de maximum două luni;

- perioada de graţie poate fi de cel mult două luni;

- rambursarea se realizează în rate egale, care pot fi lunare sau trimestriale.

Finanţatorii precizează că, pentru această facilitate, clientul va folosi un cont de credit separat.

Tragerile din credit se vor aproba în baza unei cereri a clientului şi a documentelor care certifică utilizarea fondurilor conform înţelegerii contractuale. De regulă, aceste programe de creditare nu au termene-limită, clienţii putând să le acceseze în orice perioadă a anului.

Exemplu de utilizare

- Într-o companie IT&C se apropie ziua salariilor, dar partenerii întârzie să plătească serviciile prestate. E nevoie urgentă, aşadar, de lichidităţi în volum (cel puţin) echivalent cu fondul de salarii;

- Administratorii companiei întocmesc o documentaţie din care să rezulte destinaţia împrumutului pe care îl vor solicita şi se prezintă la bancă pentru a contracta un împrumut cu trageri controlate, pe termen de 6 luni;

- Tragerile pot fi organizate lunar, iar rambursarea creditului se va face trimestrial (o dată la trei luni).

Principalul avantaj al acestor programe de finanţare constă în posibilitatea acoperirii unor cheltuieli urgente, chiar în condiţiile în care încasările beneficiarului sunt mai rare decât necesităţile de numerar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite