Împrumuturi pentru societăţile de leasing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile financiare nonbancare (IFN) cu profil leasing pot accesa credite oferite de băncile comerciale şi destinate în special acestor societăţi de finanţare. În categoria

Instituţiile financiare nonbancare (IFN) cu profil leasing pot accesa credite oferite de băncile comerciale şi destinate în special acestor societăţi de finanţare.

În categoria solicitanţilor eligibili pot intra societăţile de leasing înfiinţate în conformitate cu legile în vigoare în România. Aceste credite sunt destinate susţinerii şi dezvoltării afacerilor derulate de societăţile de leasing. Prin acest produs, băncile comerciale pun la dispozitia clienţilor fondurile necesare achiziţionării bunurilor care fac obiectul contractelor de leasing încheiate cu utilizatorii, persoane juridice sau fizice.

Contractele de leasing astfel finanţate vor face referire la închirierea unor bunuri mobile sau imobile, aflate în circuitul civil, noi sau second-hand.

Valoarea creditului nu va depăşi 85% din preţul de achiziţie al bunurilor ce urmează a fi cumparate şi închiriate în regim de leasing. Băncile care oferă aceste programe de finanţare mai precizează că perioada de creditare nu va depăşi durata contractului de leasing. Durata împrumutului va fi de maximum cinci ani pentru bunurile mobile şi de maximum 10 ani pentru bunurile imobile.

Garanţiile sunt flexibile şi se pot constitui chiar din bunurile care fac obiectul contractului de leasing, chirii/redevenţe, poliţe de asigurare etc. În principiu, aceste programe de creditare nu au termen-limită de aplicare.

Exemplu de utilizare

- Unei societăţi de leasing i se solicită închirierea unui parc auto având 10 autoturisme, pe care beneficiarul urmează să le utilizeze în regim de taxi;

- Reprezentanţii societăţii de leasing, neavând la dispoziţie sumele necesare achiziţiei întregii cantităţi, se prezintă la ofierul de credite al băncii şi solicită un credit;

- Din suma împrumutată se vor achiziţiona opt autoturisme, iar din resursele proprii ale instituţiei financiare nonbancare - celelalte două;

- Durata acestui credit nu va fi mai mare de cinci ani.

Avantajul acestui program de finanţare constă în posibilitatea, acordată societăţilor de leasing, de a fructifica la timp oportunităţile apărute pe piaţa de profil, cu ajutorul băncilor comerciale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite