Împrumuturi pentru fabricarea de produse cu desfacerea asigurată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinzătorii care pot demonstra cu documente faptul că produsele/serviciile lor au desfacerea asigurată au la dispoziţie programe de creditare special constituite cu această destinaţie de

Întreprinzătorii care pot demonstra cu documente faptul că produsele/serviciile lor au desfacerea asigurată au la dispoziţie programe de creditare special constituite cu această destinaţie de către băncile comerciale.

Creditele se pot acorda persoanelor juridice care prezintă contracte şi comenzi ferme de unde să rezulte vânzarea iminentă a propriilor produse. Fondurile astfel obţinute pot fi folosite pentru necesităţile de finanţare pe termen scurt sau mediu. Finanţatorii precizează că accesul este rapid la aceste împrumuturi, pentru că se acordă pe durata circuitului bancar de decontare a unor instrumente de plată confirmate de către banca plătitoare. De asemenea, împrumutul se acordă pe durata dintre emiterea documentului de plată şi data încasării de către beneficiar a sumei înscrise pe acesta.

Documentele acceptate sunt: file cec, bilete la ordin, cambii girate în favoarea băncii finanţatoare, mesaj SWIFT, ordin de plată purtând ştampila de decontare a băncii plătitoare.

Aceleaşi programe de finanţare pot fi accesate şi de la cooperativele de credit din reţeaua Creditcoop. Acestea acordă credite pe termen scurt şi mediu microîntreprinderilor, cooperativelor de consum şi meşteşugăreşti, organizaţiilor obşteşti şi de cult, asociaţiilor familiale şi persoanelor fizice cu profesii libere reglementate. Beneficiarii trebuie să aibă sediul social şi să îşi desfăşoare activitatea în raza teritorială de operare a cooperativelor de credit respective. Creditele din sistemul cooperatist pot avea următoarele destinaţii: * aprovizionarea în vederea constituirii de stocuri de materii prime şi materiale, energie, combustibili, mărfuri etc. necesare realizării şi finalizării producţiei, care au desfacere asigurată; * executarea unor lucrări şi prestări de servicii, comerţ şi altele; * finanţarea stocurilor şi acoperirea unor cheltuieli sezoniere; * destinaţii speciale, conform hotărârilor guvernamentale.

Clienţii care solicită credite din reţeaua cooperatistă trebuie să aibă cont de disponibil deschis la cooperativa de credit şi să efectueze operaţiunile de încasări şi plăţi prin acest cont.

Persoanele care semnează cererile de creditare trebuie să aibă calitatea juridică pentru a angaja patrimonial clienţii respectivi. De asemenea, evidenţa contabilă a beneficiarului trebuie să fie organizată potrivit prevederilor legale şi să fie ţinută la zi.

Exemplu de utilizare

- O cooperativă meşteşugărească a încheiat cu dezvoltatorul unor astfel de pensiuni agroturistice un contract ferm de livrare a unor piese de artizanat;

- Documentaţia (contractul şi comenzile ferme) poate fi prezentată ofiţerilor de credite ai băncii finanţatoare, în vederea obţinerii unui împrumut;

- Suma astfel împrumutată nu va putea fi mai mare decât cea care rezultă din documentele prezentate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite