ING Bank România şi-a dublat profitul brut în primul semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ING Bank România şi-a dublat profitul brut în primul semestru
ING Bank România şi-a dublat profitul brut în primul semestru

ING Bank România a obţinut un profit brut de 114 milioane de lei (27 milioane de euro) în primul semestru din 2009, cu 101% mai mult decât în prima jumătate din 2008, pe fondul creşterii activelor totale cu 16% în acelaşi interval şi al unui număr mai mare de clienţi.

"Creşterea activelor totale cu 16% în primul semestru 2009 faţă de primul semestru 2008, la 10,477 milioane de lei, precum şi un raport împrumuturi/depozite de 98% asigură băncii o poziţie solidă pe piaţa românească", se arată într-un comunicat al băncii.

În primele şase luni din 2009, numărul de clienţi individuali ai ING Bank România a ajuns la 826.000, în creştere cu 44,2% faţă de prima jumătate a anului trecut, iar numărul de clienţi IMM a avansat cu 124,2%, până la 12.191, în acelaşi interval.

Venitul net al băncii s-a cifrat la 399 milioane de lei, în creştere cu 77% faţă de semestrul I din 2008.

Directorul general adjunct al ING Bank România, Albert Roggemans, a declarat că banca are în prezent 230 de puncte de vânzare "care vor satisface în curând nevoile unui milion de clienţi".

ING Group a trecut pe profit în trimestrul al doilea, de 229 milioane de euro.

ING Group a raportat în trimestrul II al acestui an un profit de 229 de milioane de euro faţă de o pierdere de 305 milioane de euro înregistrată în trimestrul anterior, datorită creşterii venitului din dobânzi şi programului de reducere a costurilor. În ultimul trimestru din 2008, ING Group înregistrase o pierdere de 3,07 miliarde de euro.

"ING a înregistrat o performanţă solidă în acest trimestru, ca urmare a unui mediu mai favorabil pentru ratele dobânzilor şi îmbunătăţirii marginii de profit pentru produsele de economii şi creditare, ceea ce a dus la o creştere cu 19,4% a veniturilor din dobânzile generate de operaţiunile bancare", a declarat directorul executiv al ING, Jan Hommen.

De asemenea, în primul trimestru al acestui an, cheltuielile grupului au scăzut cu 5,5% faţă de trimestrul II al anului trecut şi cu 2,4% faţă de trimestrul I 2009.

În schimb, ING Bank NV, divizia bancară a ING Group, a înregistrat o pierdere de 204 milioane euro în trimestrul II al 2009, ca urmare a creşterii costului de risc, a reevaluărilor şi a deprecierilor de pe piaţa imobiliară.

Costul de risc a ajuns la 852 milioane de euro, se mai arată în comunicat.

Totuşi, profitul din dobânzi înregistrat de bancă în trimestrul al doilea a crescut cu 19,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 4,7% faţă de trimestrul anterior.

La începutul acestui an, ING a decis să separe conducerea diviziilor de banking şi asigurări, pentru a le simplifica activitatea, şi să se axeze pe partea de business.

ING Bank România are 35 de sucursale bancare pentru companii şi 187 de unităţi pentru persoane fizice. ING România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză care oferă servicii bancare, de asigurări şi de management al activelor unui număr de peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite