ING Bank mizează pe alternativa la „Prima Casă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ING Bank mizează pe alternativa la „Prima Casă“
ING Bank mizează pe alternativa la „Prima Casă“

Reprezentanţii băncii spun că împrumutul „ING de Casă Nouă“, lansat după retragerea din programul guvernamental, le va creşte cota de piaţă pe segmentul imobiliar .Întrucât consideră că garanţia statului nu este 100% sigură şi că programul este unul birocratic, ING Bank s-a retras din „Prima Casă“ şi a lansat o ofertă „pe cont propriu“. 

La jumătatea lunii iulie, ING Bank a decis să se retragă din programul guvernamental „Prima Casă“, motivând că procedura de acordare a garanţiei presupune o administrare specială de către bancă, generând costuri suplimentare ce nu sunt în concordanţă cu politica băncii.

„Am vrut să participăm la «Prima Casă», dar, în ultimul moment, ne-am răzgândit pentru că am văzut că garanţia nu este 100% sigură şi procedurile erau un pic birocratice, iar cea cu dosarele era o povară pentru noi“, a explicat, ieri, decizia băncii, Albert ­Roggermans, directorul general adjunct al ING Bank.

Credit de până la 80.000 de euro

Banca a decis să lanseze un produs similar „Primei Case“, creditul „ING de Casă Nouă“. Împrumutul are o dobândă 5,5%, respectiv o rată anuală efectivă (DAE) de 6,11%, aceasta fiind variabilă la un an.

Banca solicită un avans de 25%, iar suma maximă este de 80.000 euro. „Creditul se poate obţine pentru cumpărarea sau construirea unei locuinţe, cu scop de reşedinţă principală, chiar dacă există în proprietate şi alte imobile sau terenuri“, au arătat reprezentanţii băncii. Finanţarea este preaprobată în  maximum 24 de ore de la depunerea completă a dosarului.

„A fost un lucru bun că am lansat singuri un produs pentru că vindem, nu aşteptăm, şi astfel ne majorăm cota de piaţă pe piaţa imobiliară“, a mai spus Roggermans.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite