Gerald Schreiner pleacă de la conducerea Volksbank România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerald Schreiner
Gerald Schreiner

Gerald Schreiner, preşedintele executiv al Volksbank România, va părăsi conducerea băncii şi va prelua funcţia de responsabil pentru dezvoltarea modelului de business în cadrul grupului Volksbank International, a anunţat astăzi banca.

De asemenea, în Adunarea Generală a grupului, ce a avut loc ieri, s-a hotărât ca vicepreşedintele sucursalei din România, Herwig Burgstaller, "să îşi folosească valoroasa expertiză în cadrul băncilor din reţeaua Volksbank International".

Noii membri ai Directoratului Volksbank România sunt deja numiţi şi aşteaptă aprobarea Băncii Naţionale a României. "Aceştia sunt manageri experimentaţi şi de succes din cadrul grupului Volksbank. Detaliile referitoare la schimbările din cadrul Consiliului de Supraveghere vor fi hotărâte în decursul săptămânilor ce vor urma şi vor fi comunicate ulterior", se arată într-un comunicat al băncii.

Majorare de capital

Totodată, Adunarea Generală a grupului Volksbank International a decis mărirea capitalului Volksbank România cu 200 de milioane de euro. "Pentru a se asigura un succes durabil, după ani de creştere economică intensivă, grupul Volksbank International incepe un nou capitol, vine cu un nou aport la capital şi se concentrează - nu numai în România - pe consolidarea poziţiei de top pe care o ocupă în prezent", arată reprezentanţii băncii.

Numărul de unităţi Volksbank România a atins pragul de 185, iar numărul de clienţi s-a triplat, ajungând la 255.000. Volksbank România şi-a păstrat locul trei în sistemul bancar românesc, cu active bilanţiere de peste 5,2 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite