Generali ţinteşte 12% din piaţa pensiilor administrate privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua companie este deţinută de holdingul din Viena, care a obţinut, anul trecut, o cifră de afaceri de 64,5 miliarde de euro Generali Fond de Pensii a primit, pe 3 iulie, autorizarea de

Noua companie este deţinută de holdingul din Viena, care a obţinut, anul trecut, o cifră de afaceri de 64,5 miliarde de euro

Generali Fond de Pensii a primit, pe 3 iulie, autorizarea de constituire ca societate în sistemul pensiilor private (Pilonul II) din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), iar pe 9 iulie, a fost înregistrată la Registrul Comerţului, ca societate comercială pe acţiuni, având ca obiect de activitate administrarea unui fond privat de pensii.

Ioan Vreme, directorul general al Generali Fond de Pensii, precizează faptul că obiectivul societăţii este atragerea a peste 300.000 de participanţi, adică o cotă de piaţă de 10% - 12%. Capitalul social al noii companii este de 140 milioane de lei, iar Generali Holding Vienna deţine 99,99 % din acţiunile societăţii. Din conducerea Generali Fond de Pensii fac parte Ioan Vreme - director general, Liviu Enache - director financiar, şi Radu Petrescu - director juridic.

Alegerea unui fond de pensii, până în noiembrie Programul reformei pensiilor private din ţara noastră prevede că, începând din luna august şi până la sfârşitul lunii noiembrie, salariaţii cu vârste de până la 35 de ani vor fi obligaţi să adere la un fond de pensii, administrat privat.

Angajaţii cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii în orice moment, până la împlinirea vârstei de 45 de ani, conform normelor emise de CSSPP. Pe de altă parte, angajaţii care, până la finele perioadei de subscriere, nu vor adera la un anumit fond de pensii private vor fi distribuiţi aleatoriu companiilor care vor activa pe această piaţă. Primele contribuţii pentru pensiile private vor fi colectate în luna ianuarie a anului 2008.

În primul an de activitate, 2% din contribuţia totală de 9,5% pentru asigurările sociale pe care o plăteşte fiecare angajat va ajunge în administrare privată. Nivelul va creşte cu câte o jumătate de punct procentual anual, până la atingerea valorii de 6% aplicate venitului lunar brut, într-un interval de opt ani.

Generali Fond de Pensii este membră a Generali Group, care deţine 315 companii consolidate, dintre care 126 de holdinguri financiare şi 113 societăţi de asigurare. În 2006, Generali Grup a înregistrat o cifră de afaceri de 64,5 miliarde de euro şi un profit net de 2,4 miliarde de euro.

Concurenţa pe piaţa pensiilor administrate privat este in continuă creştere, administratorii de fonduri ţintind atragerea a cât mai multor participanţi

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite