Garanţii de 75.000 de euro pentru locuinţele noi din „Prima Casă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul
Arhivă Adevărul

Limita garanţiilor guvernamentale stabilită prin programul „Prima Casă” va fi majorată la 70.000-75.000 de euro pentru locuinţele ce urmează să fie construite, pentru imobile noi urmând să fie majorat şi plafonul total al garanţiilor.

În acelaşi timp, plafonul va fi menţinut la 60.000 euro pentru locuinţe deja finalizate. „Pentru anul 2010, programul «Prima Casă» va fi orientat cu prioritate pentru construcţia de locuinţe de la zero, de locuinţe noi“, a declarat ieri premierul Emil Boc. El a arătat totodată că plafonul de garanţii pentru locuinţe noi va fi cel puţin dublu ca valoare comparativ cu plafonul alocat pentru case deja construite. Modificările anunţate ieri de premier urmează să fie adoptate săptămâna viitoare de Guvern.

Sorin Popa, directorul general adjunct al BRD, apreciază că programul guvernamental „Prima Casă“ s-a dovedit a fi o iniţiativă bună, dar s-a observat o anumită inaccesibilitate a clienţilor la anumite locuinţe în limita plafonului de 60.000 de euro.

„S-a observat că în Capitală, de exemplu, preţul imobilelor sare de 60.000 de euro sau sunt oameni care îşi doresc ceva mai sofisticat“, a explicat Popa necesitatea majorării limitei garanţiei de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite