GarantiBank a aprobat primul credit prin programul Prima Casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
GarantiBank a aprobat primul credit prin programul Prima Casă
GarantiBank a aprobat primul credit prin programul Prima Casă

GarantiBank a aprobat primul credit prin programul guvernamental Prima Casă, în valoare de 57.000 euro, pe o perioadă de 30 ani. Creditul a fost acordat pentru achiziţionarea unui apartament de două camere într-un complex rezidenţial nou din Bucureşti.

Potrivit băncii, dobânda pentru acest credit este 4,89%, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 5,39%, incluzând şi comisionul de gestiune de 0,37% datorat Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Rata lunara la acest credit urmează să fie de 303 euro.

În plus, GarantiBank precizează că nu percepe comision de analiză, comision de rambursare anticipată, comision lunar de administrare sau comision de gestiune.

Banca poate acorda credite în lei sau euro prin programul Prima Casă, pe perioade de trei până la 30 de ani. Beneficiarii acestor credite pot avea vârste cuprinse între 18 şi 67 ani, iar venitul minim lunar necesar este de 650 lei sau echivalent în euro.

Banca acceptă venituri precum salariile, venituri adiţionale salariilor, chirii, drepturi de autor, contracte de management, consultanţă, agent, venituri din activităţi liberale sau dividende, iar gradul maxim de îndatorare este de 70%.

GarantiBank cere constituirea în avans a unui depozit cu o valoare egală cu dobânda aferentă primelor trei rate pe care beneficiarul creditului le are de plătit. Codebitori pentru acest credit pot fi rude şi afini de gradul I şi II.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite