Fondurile de obligaţiuni administrează 203 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea activelor nete ale fondurilor deschise de investiţii cu plasamente în obligaţiuni a continuat să crească. La sfârşitul lunii august, acestea administrau 203 milioane de lei, un nivel

Valoarea activelor nete ale fondurilor deschise de investiţii cu plasamente în obligaţiuni a continuat să crească. La sfârşitul lunii august, acestea administrau 203 milioane de lei, un nivel în creştere cu aproape 177% faţă de sfârşitul anului trecut.

În ultima lună, fondurile de obligaţiuni au înregistrat subscrieri nete de 5,5 milioane de euro, în condiţiile în care subscrierile nete pe ansamblul industriei s-au ridicat la 5,6 milioane de euro. De la începutul anului, valoarea activelor nete ale fondurilor de investiţii în acţiuni s-a diminuat cu aproape 40%, la 239 milioane de lei, în timp ce în luna august valoarea activelor a cunoscut o scădere cu 6,7% faţă de luna iulie.

Valoarea totală a activelor fondurilor deschise a ajuns la 920 de milioane de lei, în scădere cu 3,5% la sfârşitul primelor opt luni faţă de finele lui 2007. Fondurile închise deţineau active nete de 84 de milioane de lei, în scădere cu 54% faţă de valoarea consemnată la sfârşitul anului 2007.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite