Fondul de investiţii imobiliare al Qatarului, interesat de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Qatar intenţionează să identifice în România proiecte fezabile de investiţii, la valori de 20 de milioane de dolari pe proiect
Qatar intenţionează să identifice în România proiecte fezabile de investiţii, la valori de 20 de milioane de dolari pe proiect

Qatari Diar, fondul de investiţii imobiliare din subordinea Autorităţii de Investiţii a Qatarului, vrea să intre pe piaţa din România atunci când va identifica proiecte de investiţii fezabile, a declarat Doha, de Hassan Yousef al Baker, Directorul de Investiţii al Qatari Diar, în cadrul unei serii de întâlniri de afaceri conduse de Bogdan Popovici, Preşedintele Forum Invest.     

„Structuri financiare puternice din Qatar şi din întreaga zonă a Golfului Persic sunt interesate să facă business cu noua Europă şi cu România. Au însă nevoie de un portofoliu de proiecte credibile, cu rată de profit predictibilă, pe care nu reuşesc sa le identifice în această parte a Europei”, a declarat Bogdan Popovici.

Autoritatea de Investiţii a Qatarului, prezidată de prim–ministrul qatarez, Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani, este una dintre cele mai puternice structuri de investiţii din Golf, cu active de peste 60 de miliarde de dolari.

Statele Golfului intenţionează  să identifice în România proiecte fezabile de investiţii, la valori de minimum 20 de milioane de dolari pe proiect, în sectoarele: agricultură, resurse naturale – petrol şi gaze, petrochimie, infrastructură, bănci şi finanţe, IT&C, sănătate şi industria farmaceutică, educaţie şi cercetare, căi ferate, reţele de electricitate, IMM-uri şi altele.

 „Reprezentanţii fondurilor de investiţii din Qatar vor să facă business cu România. Dar spun că nu ştiu cum să se apropie. Dincolo de tulburările interne şi internaţionale, România ar trebui sa se concentreze pe relaţia cu ţările care încă au bani de investit pe pieţe externe. Pentru ca aceasta s-ar putea sa fie o bună şansă pentru România”,  a mai spus Bogdan Popovici.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite