Fluctuaţiile dese ale preţului petrolului afectează creşterea economică a UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea economică a Uniunii Europene (UE) nu va fi afectată de preţurile mari ale petrolului, întrucât economia s-a adaptat, dar ar putea fi influenţată negativ de volatilitatea crescută

Creşterea economică a Uniunii Europene (UE) nu va fi afectată de preţurile mari ale petrolului, întrucât economia s-a adaptat, dar ar putea fi influenţată negativ de volatilitatea crescută a acestei pieţe, avertizează comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs, citat de Reuters.

"Dacă preţurile variază, economia se poate adapta, atât timp cât şi volatilitatea este scăzută. Nu mă tem de influenţa preţului, ci de cea a volatilităţii pieţei", a spus Piebalgs. El a adăugat că, atâta timp cât piaţa este bine aprovizionată, ea va funcţiona normal, contrabalansând presiunile generate de preţul ridicat.

Oficialul european spune că nu există semnele unei crize a ofertei pe piaţa petrolieră, Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) urmând să ia măsurile necesare în cazul dezvoltării unei astfel de situaţii. "OPEC îşi îndeplineşte rolul bine şi nu am niciun dubiu că, dacă va exista o criză pe piaţă, organizaţia va decide mărirea nivelului producţiei. Am vorbit cu rafinăriile şi nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la ofertă", a afirmat Piebalgs.

OPEC a decis, la începutul săptămânii trecute, creşterea producţiei de petrol cu 500.000 de barili pe zi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite