Finanţare europeană pentru reviste şi site-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finanţare europeană pentru reviste şi site-uri
Finanţare europeană pentru reviste şi site-uri

Comisia Europeană a investit în crearea de reviste şi site-­uri independente în şase ţări. Proiectul comunitar a durat trei ani şi a urmărit crearea de reviste şi pagini de internet destinate consumatorilor din România, Cipru, Cehia, Polonia, Slovenia şi Ungaria, a anunţat CE.

În total au fost investite cinci milioane euro, din care CE a dat aproximativ 1,6 milioane euro, transmite NewsIn.

Au fost create parteneriate între asociaţii de consumatori cu experienţă îndelungată în domeniul testelor produselor de consum din Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Olanda, Irlanda şi Marea Britanie şi noii membri.

De asemenea, Comisia Europeană a oferit cofinanţare 18 teste comparative, destinate organizaţiilor de consumatori, pentru mai multe produse de larg consum. Ş-a urmărit formarea şi expertiza pentru ca asociaţiile de consumatori să obţină competenţele necesare testării de produse şi publicării rezultatelor testelor în revistele pentru consumatori, informează un comunicat al CE.

"Ne propunem să oferim noilor consumatori accesul la cea mai puternică armă de care poate dispune un consumator: informaţia. Mă refer la informaţii despre calitatea, siguranţa şi valoarea sau preţul produselor pe care le cumpărăm zi de zi. De ani de zile, apărătorii consumatorilor din Europa şi-au unit resursele pentru a oferi analize independente şi fiabile ale produselor; aceste analize au devenit acum accesibile unui număr mai mare de consumatori europeni", a declarat comisarul european pentru consumatori, Meglena Kuneva.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite