Experţii în fonduri răspund cititorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Află dacă poţi obţine bani europeni pentru consolidarea antiseismică a unei case sau pentru deschiderea unei brutării în mediul rural. De asemenea, află la cât se poate ridica sprijinul nerambursabil pe care îl poate primi un solicitant şi care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a accesa fonduri europene.

Alina Balta: Aş dori să-mi spuneţi în ce condiţii pot accesa fonduri europene pentru dotarea unui service auto şi dacă pot obţine sprijin pentru înfiinţarea unui incinerator uman.

Proiectul privind dotarea unui service auto este eligibil în mediul urban în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa 4 - Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local, domeniu major de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor“.

Investiţia este eligibilă şi în mediul rural, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 312, acţiunea III – „Servicii pentru populaţia rurală“. Investiţia într-un incinerator nu am găsit-o ca fiind eligibilă în cadrul niciunei măsuri.

Mona Agache: Lucrez în domeniul educaţional în Roman, judeţul Neamţ. Pot obţine fonduri europene pentru realizarea unei grădiniţe în localitatea mea?

În mediul urban nu există sursa de finanţare a unei astfel de investiţii.

Mihaela Darie: Pot lua fonduri europene pentru consolidarea antiseismică a unei case construite în anul 1925? Casa este proprietate personală.

Pentru consolidarea casei nu se acordă fonduri europene.

Edmund Leonard: Nu ai bani, dar ai pregătire, experienţă şi idei pentru a-ţi deschide o afacere. În această situaţie există vreo şansă să obţii ajutor financiar de la UE? În domeniul managementului portuar, al asistenţei vamale există fonduri care se pot accesa?

Pentru orice afacere cofinanţată prin grant se solicită şi o contribuţie proprie. Aici poate interveni o bancă pentru acordarea unui împrumut de cofinanţare, dacă există expertiză managerială. Totuşi, nu există fonduri pentru start. În domeniul portuar există mai multe surse, dar trebuie să precizaţi exact obiectul proiectului.

Cihodaru Cătălina: Sunt administratorul unei agenţii de modelling pentru copii, cu venituri foarte mici. Cum ar putea obţine agenţia fonduri nerambursabile? Ştiu că pentru unele fonduri trebuie să fii o firmă performantă.

Există suport pentru IMM atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Este necesar, într-adevăr, să dovediţi o anumită istorie, dar un profit minimal nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru nicio companie care doreşte să investească într-un proiect.

Costin Andrei: Pentru deschiderea unei brutării în mediul rural se pot obţine fonduri europene?

Pentru înfiinţarea unei brutării în mediul rural a existat anul precedent o schemă de ajutor de stat asociată FEADR, Măsura 123. Încă nu se ştie dacă va funcţiona şi în acest an. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite