Euro, din nou sub pragul de 3,6 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce la începutul săptămânii moneda euro a coborât sub pragul de 3,7 lei, ieri, moneda europeană a trecut şi de nivelul de 3,6 lei. Referinţa anunţată de Banca Naţională (BNR) pentru

După ce la începutul săptămânii moneda euro a coborât sub pragul de 3,7 lei, ieri, moneda europeană a trecut şi de nivelul de 3,6 lei. Referinţa anunţată de Banca Naţională (BNR) pentru astăzi este de 3,5909 lei/euro şi reflectă o apreciere a leului cu aproape trei bani faţa de ziua precedentă.

Câştigul leului în faţa monedei europene este pus pe seama lipsei de lichiditate din piaţă. „Având în vedere faptul că se apropie termenul-limită de plată a taxelor către bugetul de stat, este posibil ca leul să se întărească în continuare, deşi nu ştiu dacă va reuşi să mişte piaţa“, spune Ciprian Dascălu, trader în cadrul Millennium Bank. Lipsa de lichiditate din piaţă a menţinut dobânzile de pe piaţa bancară interbancară la cote foarte înalte.

Dobânzi de 500% pe interbancar

Dobânzile la depozitele overnight plasate (ROBOR) au urcat ieri până la 57% pe an, de la 53,28% pe an, cât era marţi. Jucătorii locali nu mai realizau, ieri la prânz, operaţiuni pe piaţa monetară ca urmare a dobânzilor foarte mari. Totuşi, cererea străinilor pentru moneda naţională continuă să fie ridicată, ceea ce a determinat creşterea ratelor la contractele swap până la 500% pe an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite