Euro, aproape 4 lei la casele de schimb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghişeele din băncile comerciale şi magazine afişează cotaţii de peste 3,9 lei/euro.Semnalul de depreciere a leului, dat de cursurile oficiale anunţate de Banca Naţională, a fost rapid speculat de valutiştii particulari.

De-a lungul săptămânii trecute, euro a crescut continuu faţă de moneda noastră naţională, cotaţiile oficiale urcând de la 3,70 lei/euro, pe 29 septembrie la 3,87 lei/euro, ieri, 3 octombrie.

Noua tendinţă a fost sesizată şi de băncile comerciale, care afişează acum cotaţii de 3,89 până la 3,92 lei/euro la vânzare, dar mai ales de casele de schimb valutar particulare. Aici, cotaţiile au ajuns şi până la 3,98 lei/euro şi doar un artificiu de marketing i-a determinat pe valutişti să nu afişeze cursuri ce ar depăşi pragul psihologic de 4 lei.

Dacă aveţi de făcut plăţi exclusiv în euro (chirie, rate în bancă, telefon etc.), cel mai bine este să schimbaţi din timp leii în moneda europeană şi să păstraţi euro până la momentul plăţii. Chiar şi dacă aceasta va fi în noiembrie. Deocamdată, nu sunt semnale că leul îşi va reveni curând.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite