Eliberarea unui extras de cont cu costuri cât mai mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul sediilor de la care se poate obţine extrasul de cont a crescut constant, de la începutul acestui an. În momentul de faţă, există nu mai puţin de 250 de locaţii de unde se pot

Numărul sediilor de la care se poate obţine extrasul de cont a crescut constant, de la începutul acestui an. În momentul de faţă, există nu mai puţin de 250 de locaţii de unde se pot elibera aceste documente, fiind incluse atât sediile brokerilor, cât şi agenţiile din teritoriu ale Depozitarului Central.

Adriana Tănăsoiu, directorul general al Depozitarului precizează, că, în ciuda faptului că extrasele de cont pot fi eliberate din 34 de judeţe şi municipiul Bucureşti, acţionarii continuă să vină la sediul Depozitarului Central din Capitală. "Subliniem faptul că extrasele de cont pe care le eliberează Depozitarul Central sunt absolut identice cu cele pe care acţionarii le pot obţine de la sediile brokerilor din Bucureşti sau din ţară. În plus, în cazul în care acţionarul doreşte să vândă acţiunile după obţinerea extrasului de cont, ambele operaţiuni pot fi realizate într-un singur loc - la sediile societăţilor de servicii de investiţii financiare (brokeri).

De asemenea, menţionăm faptul că nu există o dată-limită până la care se pot obţine extrasele de cont", a adăugat directorul general al Depozitarului Central. Lista completă a tuturor locaţiilor de la care se pot obţine extrase de cont poate fi consultată pe pagina de internet a Depozitarului.

Astfel, eliberarea unui extras de cont poate fi realizată cu costuri reduse. Asta pentru că preţul transportului din diverse oraşe ale ţării până în Capitală poate fi diminuat. Totuşi, în momentul în care apelaţi la un broker, trebuie să analizaţi şi comisioanele percepute în cazul vânzării acţiunilor. În timp ce unii intermediari din piaţa de capital practică comisioane de 1% - 2% sau chiar mai mici, alte societăţi percep taxe mult mai ridicate

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite